Zonlicht zorgt voor de aanmaak van Vitamine D in de huid. Vitamine D is belangrijk voor ons, want dit zorgt voor sterke botten en tanden, voorkomt botontkalking en speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van onze weerstand. Maar te veel zonlicht kan ernstige huidschade opleveren en daardoor veroudert zonlicht altijd de huid! Goede zonbescherming is dus een absolute noodzaak om huidveroudering tegen te gaan. Maak er daarom een gewoonte van om de huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra filter, zoals de SUN SPF 50+. De samenstelling met SPF 50 en het specifieke UV-complex beschermt tegen UVA- en UVB-stralen, vrije radicalen en vervuiling.

MINERALE ZONBESCHERMING: WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Steeds vaker hoor je over fysische, ofte wel minerale zonbescherming? Maar wat is nu het verschil met reguliere, chemische zonnefilter?

Chemische zonnefilter
De huid absorbeert chemische filters. Dit betekent dat ze opgenomen worden in het lichaam. Ze gaan door de huid heen. De actieve ingrediënten zijn (op koolstof gebaseerde) verbindingen die UV stralen absorberen. Door een chemische reactie zetten deze verbindingen UV stralen om in warmte, waarna de huid die warmte afgeeft.

Fysische zonnefilter
Fysische, of te wel minerale filters werken als een soort reflectoren. De werkzame ingrediënten zijn onder meer Zink Oxide en Titanium Dioxide, die een blokkeer functie hebben. Ze vormen een beschermende barrière op de huid en weren de schadelijke UV stralen alvorens ze in contact komen met het huidoppervlak en voorkomen zo dat ze schade aan kunnen richten.

De voordelen van MINERAL SUN SPF+
- 100% natuurlijk en vegan product
- Minerale filter als fysische blokkering van UVB en UVA straling
- Hoog niveau van breedspectrumzonwering (UVB én UVA bescherming)
- Minerale filter houdt de huid koel en laat de huid ademen; minimaliseert huidontstekingen en
roodheid (acne en rosacea)
- Ondersteund de collageenproductie
- Rijk aan antioxidanten
- Hypoallergeen en niet comedogeen
- Waterresistant
- Laat geen witte waas achter
- Milieuvriendelijk keuze voor behoud van het koraalrif